Donacions de particulars

A part dels fons documentals propis de la gestió administrativa municipal, a més de les col·leccions i fons que associacions i particulars ens ofereixen perquè estiguen custodiats, pel seu ús i difusió, també se’ns dona el cas de donacions de xicotets tresors documentals que els nostres veïns ens fan arribar.

Són papers dels seus majors… records d’una vetlada lírica, la carta de pagament d’un impost, el poster d’un torneig esportiu i així fins a una gamma quasi infinita de tipus de documents que, podem arribar a rebre en el nostre arxiu. I tot això gràcies a l’estima que els seus propietaris els van dispensar durant anys. Atresorats en algun calaix, aquests materials de forma aïllada només són records personals, familiars i íntims. Però posats en comú i al costat de la resta de documents de l’Arxiu Municipal, es converteixen en peces fonamentals per a conèixer, entendre i gaudir en conjunt el passat de la nostra ciutat, la seua indústria, les seues associacions i les seues famílies.

En aquesta secció posem a la disposició del públic tots aquests materials i agraïm profundament a tots els seus donants el gest tan altruista i generós que tenen per a documentar més i millor el nostre passat.